Andra och Tredje Långgatan

Här hittar man antikvariat, vinylshopar, konstkaféer, en välsorterad vinbar, ölhall, tatuerare och flertalet restauranger och barer. Andra Långgatan har t.o.m. fått en egen dag-Andra Långdagen då man firar hela dagen med musik, mat och alternativ kultur i olika former.

Majorna

Charmig stadsdel där du hittar de för Göteborg typiska landshövdingehusen, mysiga kaféer, roliga butiker och stadens enda plaskdamm - ”Plaskis”.

Sjöfartmuseet

På Sjöfartsmuseet Akvariet kan du utforska livet under, ovan och vid vattenytan. Här kan alla få veta mer om relationen mellan hav och människa. Besök Akvariet eller någon av utställningarna, testa den spännande fartygssimulatorn, fika i kaféet eller utforska samlingarna i arkivets forskarrum.

Hagabion

Inte bara en finfin biograf som visar alternativ film utan även restaurang och bar med fantastisk vegetarisk mat och öl från lokala bryggerier i Göteborg.

Slottsskogen

Slottskogen är sen 1874 Göteborgarnas egen favoritpark. Här finns stora gräsmattor, slingrande gångstråk, djurpark, landskapsstugor, dansbana och den välbesökta lekparken Plikta. Sen några år tillbaka huserar musikfestivalen Way out West här några dagar i mitten av augusti.

Röda sten

En annorlunda och spännande arena för konst, teater, musik och dans. Drivs av en ideell förening i pannhuset vid Älvsborgsbron, med utsikt mot hamninloppet och Vinga. Restaurangen har en stor uteservering med kvällssol. Sommarkvällar är bryggan framför huset perfekt för en picknic.

Fiskauktionen

Fiskauktionen i Göteborg är den största i Sverige och hade 100-årsjubileum år 2010. Ställ klockan på tidigt, auktionen börjar 7.00 på måndagar och 6.30 tisdag-fredag.

Haga

Gammal arbetarstadsdel som till viss del räddades undan grävskopornas framfart på 70- och 80-talet. Fram till dess var detta en stadsdel med låg boendestandard, bohemliv och svartklubbar. Omfattande renoveringar av de nedgångna husen har förvandlat området till ett av de mest eftertraktade att bo i. Mysiga kaféer och restauranger, annorlunda småbutiker, Hagabadet och skansen Kronan är väl värda ett besök.

Linnégatan

Populärt kafé- och restaurangstråk som löper frå Järntorget till Linnéplatsen. Här hittar man mat från världens alla hörn och i varierande prisnivåer. De tidigare förträdgårdarna används nu till stora uteserveringar, vissa av dem permanenta.

Musikens hus

Gå på konsert, upplev Poetry slam eller Trubadur slam, gå en danskurs, spela ett parti schack med en främling och njut av god vegetarisk mat. Detta kulturhus har gått från att vara ett kommunalt rephus till att bli ett av stans viktigaste och mest varierade nöjesställen.

Hamnstråket

Hamnstråket sträcker sig från Göteborgsoperan till Röda sten. Här hittar du bl.a. Maritiman, Casino Cosmopol, Stenpiren, Älvsnabben som tar dig över älven till Hisingen, Danmarks- och Tysklandsbåtarna, Fiskehamnen, Taubehuset, Finkrogen Sjömagasinet och Klippans kulturreservat.

Masthuggskyrkan

Härifrån har du en fantastisk utsikt över Göteborgs västra delar och hamninloppet. Vid klart väder kan man se ända till Vinga. Fint ställe för kvällspicknick.

SE OCH GÖRA I GÖTEBORG

Fantastisk natur, spännande museum och shopping. Här är våra tips på vad du hittar i närheten.

VANDRARHEM

STIGBERGSLIDEN

Vi vill vara din oas i stadens brus med närhet till både skärgård och cityliv.

Klassiskt vandrarhem i Göteborg

STF STIGBERGSLIDEN

Stigbergsliden 10

414 63 Göteborg

ÖPPETTIDER:

Tisdag-fredag: 8.00-20.00

Lördag-måndag: 8.00-17.00

TELEFON:

031-24 16 20

KONTAKT

STF STIGBERGSLIDEN

Stigbergsliden 10, 414 63 Göteborg

Tisdag-fredag 8.00-20.00.

Lördag-måndag 8.00-17.00
Telefon: 031-24 16 20

Klassiskt vandrarhem i Göteborg
Klassiskt vandrarhem i Göteborg