EN MÖTESPLATS DÄR DU ALLTID SKA KÄNNA DIG VÄLKOMMEN.

Vi är ett klassiskt vandrarhem som lägger stor vikt vid det personliga mötet med våra gäster.

Historian bakom vårt hus

Vandrarhemmet ligger i gamla Sjömanshuset som förr var en viktig institution för Göteborgs sjöfart. Byggnaden uppfördes av kapten Ribbing 1831 och var ursprungligen avsedd som bostad. 1854 flyttade Sjömanshuset in. Hit kom sjömän varje gång de gick av eller på ett fartyg för att mönstra.

 

Vår frukostmatsal där du idag kan avnjuta vår frukost med hembakat bröd var en gång det gamla väntrummet för sjömännen. Du kan se deras spår inristade som dåtidens klotter i marmorfönsterbrädena. I mitten av 1990-talet fick STF upp ögonen för huset och i maj 1996 var huset färdigrenoverat och de första vandrarhemsgästerna checkades in.

Vandrarhem i Göteborg miljödiplomerade

Vi bryr oss om vår gemensamma framtid och vår omvärld och är självklart miljödiplomerade. Vi tror att det går att göra medvetna val även som turist och resenär och utvecklar ständigt vårt hållbarhetsarbete.

 

Vi är diplomerade med det internationella miljödiplomet ”Den gröna nyckeln”. Det innebär att vi varje år granskas utifrån en detaljerad checklista och ständigt funderar på förbättringar och detaljer för att kunna utveckla vår miljöpolicy. Vi kan inte tvinga vår omvärld att ändra sitt tänkande och sina vanor men vi kan genom medvetet, envist och långsiktigt miljöarbete föregå med gott exempel. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om vårt miljöarbete.

LÄS MER

VANDRARHEM

STIGBERGSLIDEN

Prisvärt vandrarhem för grupper, familjer och backpackers. Välkommen!

Vandrarhem i Göteborg

Vi är del av STF familjen där det idag finns över 300 vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor från norr till söder. STF, Svenska Turistföreningen, är en ideell medlemsorganisation med djupa rötter inom svensk natur- och kulturturism som verkar för att främja hållbar turism inom Sverige.

LÄS MER

Klassiskt vandrarhem i Göteborg

STF STIGBERGSLIDEN

Stigbergsliden 10

414 63 Göteborg

ÖPPETTIDER:

Tisdag-fredag: 8.00-20.00

Lördag-måndag: 8.00-17.00

TELEFON:

031-24 16 20

KONTAKT

Vandrarhem i Göteborg miljödiplomerade
Vandrarhem i Göteborg

STF STIGBERGSLIDEN

Stigbergsliden 10, 414 63 Göteborg

Tisdag-fredag 8.00-20.00.

Lördag-måndag 8.00-17.00
Telefon: 031-24 16 20

Klassiskt vandrarhem i Göteborg
Klassiskt vandrarhem i Göteborg